PRATİK TANTUNİ

Merhaba yılın son Pazartesinde herkese pratik ve güzel bir tarif vermek istedim.Dışarıda pek çoğumuzun severek tükettiği dürümler , tantuniler var değilmi peki bunları evde hem daha ekonomik hem daha leziz olarak yapmaya ne dersiniz ?

MALZEMELER
750 gram dana kuşbaşı
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı sumak
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su (gerekirse ekleyin)
6 adet lavaş 

YAPILIŞI
Dana kuşbaşı eteri minik minik doğrayın zar büyüklüğünde olması yeterlidir.Seramik tavada yağ ekleyip rengi dönene kadar soteleyin , daha sonra suyunu ve baharatları ekleyip ağzı kapalı kısık ateşte pişmeye bırakın.Suyunu sürekli kontrol edin ve arada karıştırın.Etler hazır olduğunda ocaktan alın biraz buharı çıkınca lavaş ekmeğinin uzun kısmına koyarak üzerine dereotu ve domates ekleyip dürüm şeklinde sarın ortadan ikiye kesip servis tabağına alın.
İşte hepsi bu kadar çok kolay değil mi 
Afiyet Olsun Sevgiler 

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler